VENKOVNÍ VAŘENÍ NA OHNI JE ZÁLEŽITOSTÍ CELÉHO ROKU! ZAHRADNÍ KRBY, ZAHRADNÍ GRILY, ZAHRADNÍ KAMNA, ZAHRADNÍ OHNIŠTĚ

Venkovní kovové krby, grily, kamna a ohniště na dřevo

Venkovní kovové krby, grily, kamna a ohniště na dřevo

Oheň od pradávna napomáhá relaxaci, pocitu sounáležitosti a bezpečí. Terasa s atraktivním venkovním kovovým krbem bude stylovým pokračováním vašeho moderního obývacího pokoje a udělá z každé vaší zahradní oslavy nebo posezení příjemnou událost. Zajímá vás, jak můžete vylepšit svůj venkovní prostor?

Zahrada je stále častěji vnímána jako atraktivní rozšíření domu. Jakmile to počasí dovolí, lidé pobývají venku co nejvíce. V čase teplých letních dnů můžete krb využít na grilování a nebo jen pro skvělou atmosféru hořícího ohně. V méně teplých měsících nebo během chladnějších podvečerů poskytují  krby a ohniště příjemné teplo. To vám umožní užívat si zahradu a terasu mnohem déle. Venkovní sezóna bude s krbem na terase výrazně delší.

Nápadité provedení těchto venkovních kovových krbů vylepší vaší zahradu, terasu nebo pergolu. Na naší ukázce realizace ze šumavské Kvildy vidíte model venkovní a zahradní kamna Forno Gap GA1DP.200 s dvířky ohniště a pizza pecí.

Většinu kovových krbů a ohnišť můžete nechat venku po celý rok! Značná část je vyrobena z cortenové oceli. Cortenova ocel je známá jako ocel odolná vůči povětrnostním vlivům. Pro Cortenovu ocel je charakteristická povrchová „úprava“ rzi a dlouhá životnost. Životnost je tak dlouhá, protože první vrstva koroze brání dalšímu šíření koroze, takže lakování je zbytečné a údržba je proto velmi jednoduchá. Může zůstat venku za každého počasí.

Větší grily a ohniště jsou ideální, pokud chcete proměnit venkovní prostory vaší restaurace nebo hotelu a nabídnout hostům zajímavý zážitek ze stolování. Dokonce můžete své hosty zapojit do vaření. Zvláště, pokud máte nějakou akci nebo párty, nabídnete tím nevšední a jedinečný zážitek. 

 

Venkovní cortenová kamna FORNO - cortenová ocel. Realizace Kvilda

 

 


 

CORTEN je vysokopevnostní mikrolegovaná svařitelná konstrukční ocel s výjimečnou odolností proti povětrnostním vlivům. Chemické složení této oceli umožňuje vytvoření vrstvy rzi, která budovu pokryje, aniž by změnila mechanické vlastnosti oceli. Tato vrstva koroze výrobky z oceli nejen chrání proti povětrnostním vlivům, ale zároveň poskytuje jedinečnou povrchovou úpravu. Kromě toho je také mnohem ekologičtější než tradiční ocel.

Vzhled takové oceli ovlivňuje nejen délka oxidačního procesu, ale také prostředí, kde se tento materiál nachází. V přirozených povětrnostních podmínkách vzniká finální patina za 18 až 36 měsíců. Velkou výhodou Cortenu je bezúdržbovost – koroze se neodděluje od povrchu, není třeba jej natírat ani impregnovat, to vše při zachování pevnosti a mechanické odolnosti.

Poznámka: Někdy se stává, že produkty z cortenové oceli nejsou dodávány přímo se zrezlým vzhledem. Jakmile je umístíte venku, koroze se působením podnebí rychle vytvoří.