VENKOVNÍ VAŘENÍ NA OHNI JE ZÁLEŽITOSTÍ CELÉHO ROKU! ZAHRADNÍ KRBY, ZAHRADNÍ GRILY, ZAHRADNÍ KAMNA, ZAHRADNÍ OHNIŠTĚ

FORGED Olive - vykosťovací nůž 15 cm

Vykosťovací nůž Forged Olive s dlouhou a štíhlou 15cm čepelí je navržen pro přesné oddělování masa od kosti. Japonská ocel 440C, elegantní olivová rukojeť a luxusní dřevěné balení z něj dělají kvalitní a spolehlivý nástroj pro každou kuchyni.

Skladem u dodavatele
Kód: SDV-625099
Značka: FORGED
1 704 Kč 1 408 Kč bez DPH
Kategorie: PŘÍSLUŠENSTVÍ
Záruka: 10 let
Hmotnost: 0.7 kg
FORGED Olive vykostovaci nuz 15 cm a79290461 10850
Novinka Tip

OLIVE FORGED - vykosťovací nůž 15 cm

Vykosťovací nůž Forged Olive je speciálně navržený nástroj určený k preciznímu oddělování masa od kosti, práci kolem kloubů a k detailnímu porcování drůbeže či jiných druhů masa. Díky své dlouhé, štíhlé čepeli o délce 15 cm a ostré špičce umožňuje hladké vedení řezu a maximální kontrolu při práci i v těžko dostupných místech.

Čepel je ručně vyráběna z japonské oceli 440C, která je známá svou tvrdostí, vysokou odolností a dlouhotrvající ostrostí. Parametry jako 58 HRC, tloušťka čepele 2 mm a úhel broušení 18° zaručují precizní řezné vlastnosti a pohodlnou manipulaci.

Rukojeť z olivového dřeva dodává noži přirozený a elegantní vzhled, zároveň však poskytuje pevný a ergonomický úchop. Stejně jako ostatní nože z řady Forged Olive je i tento model uložen v luxusní dřevěné dárkové krabičce, která podtrhuje jeho prémiovou kvalitu.

Hlavní vlastnosti:
- speciální nůž na vykosťování masa a drůbeže
- štíhlá, flexibilní čepel pro práci podél kosti
- délka čepele 15 cm
- japonská ocel 440C
- tvrdost 58 HRC
- tloušťka čepele 2 mm
- úhel broušení 18°
- rukojeť z olivového dřeva
- luxusní dřevěná dárková krabička
- záruka 10 let

 

Příslušenství k nožům
Nepostradatelnou součástí Vaší výbavy v kuchyni musí být také kvalitní krájecí prkénka. Doporučujeme používat prkénka umělohmotná nebo dřevěná, oba tyto materiály šetří ostří nože a pomáhají udržet dlouhodobější ostrost. Doporučujeme také pravidelně používat ocílky na nože pro obnovení ostrosti.

Před prvním použitím
Všechny Forged nože jsou opatřeny ochrannou vrstvou pro přepravu a skladování. Před prvním použitím proto nůž nejprve očistěte dle pokynů níže. 

Jak o nůž pečovat?
V ideálním případě byste měli nůž pravidelně (úplně nejlépe před každým použitím) přejet ocílkou na broušení. Ocílkou nože ošetříte a nabrousíte, ale odstraníte pouze malé otřepy a hrboly na ostří. Nejedná se proto o broušení nože, které provede profesionální brusič či bruska. Skutečné nabroušení nože doporučujeme provést alespoň jednou ročně, ale záleží samozřejmě na četnosti používání nože.

Nože obecně nedoporučujeme používat na krájení kostí nebo mražených potravin, zbytečně si je tím tupíte.

Lze dát nůž do myčky?
Všechny kuchyňské nože doporučujeme mýt ručně, nejsou vhodné pro mytí v myčce. Čistící prostředky používané v myčce mohou přispět k rychlejšímu otupění ostří nože a na nakterých druzích nožů mohou i vytvářet rez a nože tak úplně zničit.

Konkrétně nože Forged je nutné mýt ručně. Jejich hrubý design je náchylnější ke rzi, pokud by se umývaly v myčce. Proto je potřeba umývat je ručně, pod teplou vodou a s menším množstvím saponátu. Poté je potřeba nože vždy důkladně osušit.

Kromě ostří také u některých typů nožů nemusejí být rukojeti uzpůsobeny pro mytí v myčce.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola