FORGED Olive - vidlice na maso 19 cm
Masová vidlice Forged Olive je ideálním pomocníkem pro porcování a krájení větších kusů masa i pro dranžírování přímo u stolu. Vyrobena z odolné japonské oceli 440C, s rukojetí z olivového dřeva a luxusním dárkovým balením.
| Kategorie: | PŘÍSLUŠENSTVÍ |
|---|---|
| Záruka: | 10 let |
| Hmotnost: | 0.7 kg |
FORGED OLIVE - vidlice na maso 19 cm
Masová vidlice Forged Olive je praktickým a elegantním nástrojem, který nesmí chybět při přípravě ani servírování větších kusů masa. Je ideální pro bezpečné přidržování při porcování, krájení nebo dranžírování přímo na jídelním stole, kde zároveň svým designem zaujme na první pohled.
Vidlice je vyrobena z prvotřídní japonské oceli 440C, která se vyznačuje vysokou tvrdostí, odolností a dlouhou životností. Délka 19 cm poskytuje dostatečný dosah pro pohodlnou manipulaci, zatímco rukojeť z olivového dřeva zajišťuje příjemný a pevný úchop během práce.
Stylové provedení doplňuje luxusní dřevěná dárková krabička, díky níž je vidlice nejen praktickým, ale i reprezentativním kuchyňským doplňkem. Stejně jako ostatní produkty řady Forged Olive je i tato vidlice vysoce kvalitní, estetická a navržená tak, aby vydržela mnoho let.
Hlavní vlastnosti:
- ideální pro porcování, krájení a dranžírování masa
- vyrobeno z japonské oceli 440C
- tvrdost 58 HRC
- délka 19 cm
- rukojeť z olivového dřeva
- luxusní dřevěná dárková krabička
- záruka 10 let
Příslušenství k nožům
Nepostradatelnou součástí Vaší výbavy v kuchyni musí být také kvalitní krájecí prkénka. Doporučujeme používat prkénka umělohmotná nebo dřevěná, oba tyto materiály šetří ostří nože a pomáhají udržet dlouhodobější ostrost. Doporučujeme také pravidelně používat ocílky na nože pro obnovení ostrosti.
Před prvním použitím
Všechny Forged nože jsou opatřeny ochrannou vrstvou pro přepravu a skladování. Před prvním použitím proto nůž nejprve očistěte dle pokynů níže.
Jak o nůž pečovat?
V ideálním případě byste měli nůž pravidelně (úplně nejlépe před každým použitím) přejet ocílkou na broušení. Ocílkou nože ošetříte a nabrousíte, ale odstraníte pouze malé otřepy a hrboly na ostří. Nejedná se proto o broušení nože, které provede profesionální brusič či bruska. Skutečné nabroušení nože doporučujeme provést alespoň jednou ročně, ale záleží samozřejmě na četnosti používání nože.
Nože obecně nedoporučujeme používat na krájení kostí nebo mražených potravin, zbytečně si je tím tupíte.
Lze dát nůž do myčky?
Všechny kuchyňské nože doporučujeme mýt ručně, nejsou vhodné pro mytí v myčce. Čistící prostředky používané v myčce mohou přispět k rychlejšímu otupění ostří nože a na nakterých druzích nožů mohou i vytvářet rez a nože tak úplně zničit.
Konkrétně nože Forged je nutné mýt ručně. Jejich hrubý design je náchylnější ke rzi, pokud by se umývaly v myčce. Proto je potřeba umývat je ručně, pod teplou vodou a s menším množstvím saponátu. Poté je potřeba nože vždy důkladně osušit.
Kromě ostří také u některých typů nožů nemusejí být rukojeti uzpůsobeny pro mytí v myčce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
