VENKOVNÍ VAŘENÍ NA OHNI JE ZÁLEŽITOSTÍ CELÉHO ROKU! ZAHRADNÍ KRBY, ZAHRADNÍ GRILY, ZAHRADNÍ KAMNA, ZAHRADNÍ OHNIŠTĚ

FORGED Olive - nůž Santoku 18 cm

FORGED Olive nůž Santoku 18cm je japonská verze kuchařského nože, která kombinuje ruční kování, čepel z prémiové oceli a luxusní rukojeť z olivového dřeva. Ideální pro přesné krájení, sekání a přípravu masa, zeleniny i bylinek.

Skladem
Kód: SDV-307427
Značka: FORGED
1 856 Kč 1 534 Kč bez DPH
Kategorie: PŘÍSLUŠENSTVÍ
Záruka: 10 let
Hmotnost: 0.5 kg
7f8bf5349dc579c3decb2417179dc20f forged olive nuz santoku 18 cm 02
Novinka Tip

Ručně kovaný nůž Santoku značky Forged z kolekce Olive (kvalitní japonská ocel)

Ručně kovaný nůž Santoku - Olive z japonské oceli s elegantní a pohodlnou rukojetí z olivového dřeva je vstupem do stále oblíbenější asijské kuchyně. Jedná se o japonskou obdobu klasického kuchařského nože, který znáte z evropské kuchyně. Má kratší 18 cm čepel, tvar kolébky je konci čepele více zarovnán, proto se krájená a sekaná zelenina dá lehce shrábnout. Tenké ostří umožňuje čisté řezy masa bez úniku šťáv, které pak díky rozměrům čepele můžete přenést přímo na pánev. Nůž Santoku z kolekce Olive je díky svým rozměrům vhodným univerzální nožem na krájení masa, ryb, zeleniny a přípravu sushi pro začínající kuchaře, ale i pokročilé kuchaře, kteří nedají na tento nůž dopustit.

- baleno v luxusní dřevěné krabici
- výjimečně dlouhá životnost
- délka čepele - 18 cm
- vyrobeno z japonské oceli 440C
- tvrdost 58 Rockwell
- tloušťka čepele 2 mm
- úhel broušení 18°
- ruční výroba
- nevhodné do myčky
- záruka 10 let

 

Příslušenství k nožům
Nepostradatelnou součástí Vaší výbavy v kuchyni musí být také kvalitní krájecí prkénka. Doporučujeme používat prkénka umělohmotná nebo dřevěná, oba tyto materiály šetří ostří nože a pomáhají udržet dlouhodobější ostrost. Doporučujeme také pravidelně používat ocílky na nože pro obnovení ostrosti.

Před prvním použitím
Všechny Forged nože jsou opatřeny ochrannou vrstvou pro přepravu a skladování. Před prvním použitím proto nůž nejprve očistěte dle pokynů níže. 

Jak o nůž pečovat?
V ideálním případě byste měli nůž pravidelně (úplně nejlépe před každým použitím) přejet ocílkou na broušení. Ocílkou nože ošetříte a nabrousíte, ale odstraníte pouze malé otřepy a hrboly na ostří. Nejedná se proto o broušení nože, které provede profesionální brusič či bruska. Skutečné nabroušení nože doporučujeme provést alespoň jednou ročně, ale záleží samozřejmě na četnosti používání nože.

Nože obecně nedoporučujeme používat na krájení kostí nebo mražených potravin, zbytečně si je tím tupíte.

Lze dát nůž do myčky?
Všechny kuchyňské nože doporučujeme mýt ručně, nejsou vhodné pro mytí v myčce. Čistící prostředky používané v myčce mohou přispět k rychlejšímu otupění ostří nože a na nakterých druzích nožů mohou i vytvářet rez a nože tak úplně zničit.

Konkrétně nože Forged je nutné mýt ručně. Jejich hrubý design je náchylnější ke rzi, pokud by se umývaly v myčce. Proto je potřeba umývat je ručně, pod teplou vodou a s menším množstvím saponátu. Poté je potřeba nože vždy důkladně osušit.

Kromě ostří také u některých typů nožů nemusejí být rukojeti uzpůsobeny pro mytí v myčce.

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola