VENKOVNÍ VAŘENÍ NA OHNI JE ZÁLEŽITOSTÍ CELÉHO ROKU! ZAHRADNÍ KRBY, ZAHRADNÍ GRILY, ZAHRADNÍ KAMNA, ZAHRADNÍ OHNIŠTĚ

FORGED Olive - kuchařský nůž 16 cm

Kuchařský nůž Forged Olive 16 cm je univerzální nástroj pro každodenní krájení, sekání i porcování. Čepel z kvalitní japonské oceli 440C v kombinaci s rukojetí z olivového dřeva poskytuje výborný výkon, odolnost a jedinečný vzhled.

Skladem u dodavatele
Kód: SDV-530938
Značka: FORGED
1 621 Kč 1 340 Kč bez DPH
Kategorie: PŘÍSLUŠENSTVÍ
Záruka: 10 let
Hmotnost: 0.7 kg
FORGED Olive kucharsky nuz 16 cm a84766232 10850
Novinka Tip

OLIVE FORGED - kuchyňský nůž 16 cm

Kuchařský nůž Forged Olive je základním nástrojem, který nesmí chybět v žádné kuchyni. Jeho 16cm čepel je ideální pro všestranné krájení – od masa a zeleniny až po bylinky či menší suroviny. Díky vyvážené konstrukci poskytuje stabilitu a přesnost. 

Čepel je zhotovena z japonské oceli 440C s tvrdostí 58 Rockwell, což zajišťuje vysokou ostrost a dlouhou životnost. Nůž má typický ručně tepaný povrch. Rukojeť z pravého olivového dřeva dodává nejen elegantní vzhled, ale i pohodlný úchop.

Nůž je balen v luxusní dřevěné krabičce, díky čemuž se skvěle hodí i jako dárek.

 

Další parametry:
- vyrobeno z japonské oceli 440C
- tvrdost 58 Rockwell
- délka čepele 16 cm
- tloušťka čepele 2 mm
- úhel broušení 18°
- baleno v luxusní dřevěné krabičce
- záruka 10 let

 

Příslušenství k nožům
Nepostradatelnou součástí Vaší výbavy v kuchyni musí být také kvalitní krájecí prkénka. Doporučujeme používat prkénka umělohmotná nebo dřevěná, oba tyto materiály šetří ostří nože a pomáhají udržet dlouhodobější ostrost. Doporučujeme také pravidelně používat ocílky na nože pro obnovení ostrosti.

Před prvním použitím
Všechny Forged nože jsou opatřeny ochrannou vrstvou pro přepravu a skladování. Před prvním použitím proto nůž nejprve očistěte dle pokynů níže. 

Jak o nůž pečovat?
V ideálním případě byste měli nůž pravidelně (úplně nejlépe před každým použitím) přejet ocílkou na broušení. Ocílkou nože ošetříte a nabrousíte, ale odstraníte pouze malé otřepy a hrboly na ostří. Nejedná se proto o broušení nože, které provede profesionální brusič či bruska. Skutečné nabroušení nože doporučujeme provést alespoň jednou ročně, ale záleží samozřejmě na četnosti používání nože.

Nože obecně nedoporučujeme používat na krájení kostí nebo mražených potravin, zbytečně si je tím tupíte.

Lze dát nůž do myčky?
Všechny kuchyňské nože doporučujeme mýt ručně, nejsou vhodné pro mytí v myčce. Čistící prostředky používané v myčce mohou přispět k rychlejšímu otupění ostří nože a na nakterých druzích nožů mohou i vytvářet rez a nože tak úplně zničit.

Konkrétně nože Forged je nutné mýt ručně. Jejich hrubý design je náchylnější ke rzi, pokud by se umývaly v myčce. Proto je potřeba umývat je ručně, pod teplou vodou a s menším množstvím saponátu. Poté je potřeba nože vždy důkladně osušit.

Kromě ostří také u některých typů nožů nemusejí být rukojeti uzpůsobeny pro mytí v myčce.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola