FORGED Olive - japonský nůž na zeleninu 17,5 cm
Nůž na zeleninu Forged Olive s rovnou 17,5cm čepelí je ideální pro rovnoměrné krájení zeleniny, bylinek i dalších surovin. Vyroben z japonské oceli 440C, doplněn elegantní olivovou rukojetí a dodáván v luxusní dřevěné krabičce.
| Kategorie: | PŘÍSLUŠENSTVÍ |
|---|---|
| Záruka: | 10 let |
| Hmotnost: | 0.8 kg |
OLIVE FORGED - japonský nůž na zeleninu 17,5 cm
Nůž na zeleninu Forged Olive je precizní kuchyňský nástroj, který si poradí se všemi druhy zeleniny, ovoce i bylinek. Jeho rovná čepel o délce 17,5 cm umožňuje rovnoměrné a kontrolované krájení na tenké plátky, což je ideální při přípravě zeleninových směsí, salátů nebo dekorativních úprav pokrmů. Díky své konstrukci je skvělý také na sekání a jemné krájení bylinek.
Čepel je ručně vyrobena z kvalitní japonské oceli 440C, která vyniká dlouhou životností, odolností a stabilní ostrostí. Tvrdost 58 HRC, tloušťka čepele 2 mm a úhel broušení 18° poskytují ideální kombinaci pro přesné, hladké a snadné krájení i u tvrdší zeleniny.
Rukojeť z olivového dřeva dodává noži elegantní vzhled a zároveň nabízí pevný, pohodlný a bezpečný úchop. Stejně jako ostatní nástroje z řady Forged Olive je i tento nůž uložen v luxusní dřevěné dárkové krabičce, která podtrhuje jeho prémiový vzhled.
Hlavní vlastnosti:
- ideální pro krájení zeleniny, ovoce a bylinek
- rovná čepel pro rovnoměrné a přesné řezy
- délka čepele 17,5 cm
- japonská ocel 440C
- tvrdost 58 HRC
- tloušťka čepele 2 mm
- úhel broušení 18°
- rukojeť z olivového dřeva
- luxusní dřevěná dárková krabička
- záruka 10 let
Příslušenství k nožům
Nepostradatelnou součástí Vaší výbavy v kuchyni musí být také kvalitní krájecí prkénka. Doporučujeme používat prkénka umělohmotná nebo dřevěná, oba tyto materiály šetří ostří nože a pomáhají udržet dlouhodobější ostrost. Doporučujeme také pravidelně používat ocílky na nože pro obnovení ostrosti.
Před prvním použitím
Všechny Forged nože jsou opatřeny ochrannou vrstvou pro přepravu a skladování. Před prvním použitím proto nůž nejprve očistěte dle pokynů níže.
Jak o nůž pečovat?
V ideálním případě byste měli nůž pravidelně (úplně nejlépe před každým použitím) přejet ocílkou na broušení. Ocílkou nože ošetříte a nabrousíte, ale odstraníte pouze malé otřepy a hrboly na ostří. Nejedná se proto o broušení nože, které provede profesionální brusič či bruska. Skutečné nabroušení nože doporučujeme provést alespoň jednou ročně, ale záleží samozřejmě na četnosti používání nože.
Nože obecně nedoporučujeme používat na krájení kostí nebo mražených potravin, zbytečně si je tím tupíte.
Lze dát nůž do myčky?
Všechny kuchyňské nože doporučujeme mýt ručně, nejsou vhodné pro mytí v myčce. Čistící prostředky používané v myčce mohou přispět k rychlejšímu otupění ostří nože a na nakterých druzích nožů mohou i vytvářet rez a nože tak úplně zničit.
Konkrétně nože Forged je nutné mýt ručně. Jejich hrubý design je náchylnější ke rzi, pokud by se umývaly v myčce. Proto je potřeba umývat je ručně, pod teplou vodou a s menším množstvím saponátu. Poté je potřeba nože vždy důkladně osušit.
Kromě ostří také u některých typů nožů nemusejí být rukojeti uzpůsobeny pro mytí v myčce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
