FORGED Olive - 3-dílná sada Japonských nožů
Perfektní 3dílná sada ručně kovaných kuchyňských nožů s ostřím z japonské oceli a rukojetí z olivového dřeva.
| Kategorie: | PŘÍSLUŠENSTVÍ |
|---|---|
| Záruka: | 10 let |
| Hmotnost: | 1 kg |
Série ručně kovaných nožů z japonské oceli Olive od značky Forged v sobě kombinuje robustní provedení, jemnou eleganci a styl, který jí dodává olivové dřevo. Zaoblená dřevěná rukojeť je velmi příjemná a pohodlná pro držení. Upevnění čepele na konci rukojeti je vyvážené a nůž působí jako jeden celek.
Sada obsahuje:
Kuchařský nůž 20,5 cm, Forged Olive
- nůž šéfkuchaře je univerzální pomocník, vhodný na krájení a sekání všech druhů potravin
Japonský nůž na zeleninu 17,5 cm, Forged Olive
- nůž japonského stylu vhodný na sekání bylinek nebo krájení zeleniny na perfektně tenké nudličky
Univerzální nůž 12,5 cm, Forged Olive
- univerzální nůž vhodný na špikování masa nebo čištění a krájení ovoce a zeleniny
Ručně kované nože FORGED Olive:
- Tloušťka čepele 2 mm
- Vyrobeno z japonské oceli 7cr17mov
- Rukojeť z olivového dřeva
- Tvrdost 58° Rockwella
- Úhel broušení 22°
- Ruční kování
- Baleno v luxusní dřevěné krabičce
- Záruka 10 let
O značce:
Nizozemská značka FORGED představuje speciální a nápaditou kolekci ručně kovaných kuchyňských nožů z japonské oceli. Díky kvalitnímu provedení, krásnému balení a tradičnímu řemeslnému způsobu výroby zaplesá nejedno srdce milovníka nožů. Nože jsou zabalené do elegantní dárkové krabičky z páleného dřeva. Ruční výroba, kovářské řemeslo a kvalitní zpracování činí z každého nože FORGED jedinečný a vysoce kvalitní produkt. Ke každému noži si také můžete dokoupit luxusní kožené pouzdro pro optimální ochranu čepele.
Příslušenství k nožům
Nepostradatelnou součástí Vaší výbavy v kuchyni musí být také kvalitní krájecí prkénka. Doporučujeme používat prkénka umělohmotná nebo dřevěná, oba tyto materiály šetří ostří nože a pomáhají udržet dlouhodobější ostrost. Doporučujeme také pravidelně používat ocílky na nože pro obnovení ostrosti.
Před prvním použitím
Všechny Forged nože jsou opatřeny ochrannou vrstvou pro přepravu a skladování. Před prvním použitím proto nůž nejprve očistěte dle pokynů níže.
Jak o nůž pečovat?
V ideálním případě byste měli nůž pravidelně (úplně nejlépe před každým použitím) přejet ocílkou na broušení. Ocílkou nože ošetříte a nabrousíte, ale odstraníte pouze malé otřepy a hrboly na ostří. Nejedná se proto o broušení nože, které provede profesionální brusič či bruska. Skutečné nabroušení nože doporučujeme provést alespoň jednou ročně, ale záleží samozřejmě na četnosti používání nože.
Nože obecně nedoporučujeme používat na krájení kostí nebo mražených potravin, zbytečně si je tím tupíte.
Lze dát nůž do myčky?
Všechny kuchyňské nože doporučujeme mýt ručně, nejsou vhodné pro mytí v myčce. Čistící prostředky používané v myčce mohou přispět k rychlejšímu otupění ostří nože a na nakterých druzích nožů mohou i vytvářet rez a nože tak úplně zničit.
Konkrétně nože Forged je nutné mýt ručně. Jejich hrubý design je náchylnější ke rzi, pokud by se umývaly v myčce. Proto je potřeba umývat je ručně, pod teplou vodou a s menším množstvím saponátu. Poté je potřeba nože vždy důkladně osušit.
Kromě ostří také u některých typů nožů nemusejí být rukojeti uzpůsobeny pro mytí v myčce.
Abyste měli svůj nůž vždy pořádně ostrý, doporučujeme vám k němu originální ocílku pro pravidelné broušení.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
